ממרח טופו ירוק ואקזוטי

אל תקנו את מה שאומרים לכם על טופו.

אפשר לעשות איתו דברים מופלאים.

 

הנה מתכון שיכול לקבל כל מיני תפניות בהתאם לאינטואיציה הקולונרית שלכם.  מקדיש אותו בשמחה ליעל של איתי ולציפי.

 

מצרכים:

קוביית טופו טרייה (הן בשקיות בסופר במקררים של הבריאות או בכל חנות טבע).

שליש כוס שמן זית איכותי.

שן שום (או שתיים)

שני ענפיפי  נענע  (15 עלים בערך).

רבע זר קטן של פטרוזיליה

מעט מלח, כמון, זרעי כוסברה טחונים.

אם אתם חיים על הקצה אז גם כפית פפריקה חריפה עדינה (לא צ’ילי קוטל).

נו אז איך עושים?

טוחנים הכל בפוד פרוססור ואוכלים עם טוסטים חמים חמים.

בתאבון.

 

חלה מתוקה (לאיתי אבא של גינס)

כמעט חצות. מחר חג שני של פסח. נפגש עם איתי . אבא של גינס. כלבה לברדורית שחורה משחור. שילה כלבתי הלברדורית למחצה אך סנובית במלואה עומדת לצידי.

ועל מה שני גברים מדברים?

על לחם. חלה לשבת.

אז הנה מתכון פשוט פשוט לכל לחם עם השידרוג לחלה.

 

המצרכים:

קילו קמח

500 גרם מים

100 גרם שמן

20 גרם שמרים

חצי כוס סוכר

כפית מלח

חצי כוס צימוקים

ביצה

קערה גדולה ומגבת

 

איך הולך הגשפט הזה?

שמים את הקמח בקערה הגדולה.

מערבבים יפה את הסוכר והצימוקים לקמח היבש.

מערבבים את השמרים לתערובת.

מוסיפים מים פושרים לאט ולשים עד שנהייה גוש נאה ודביק כמעה.

מוסיפים את השמן ואת המלח ולשים הייטב (10 דקות לישה זה מכובד מאד).

נותנים לבצק לנוח בקערה ומכסים במגבת. לשים במקום לא קר ולא חם מדי.

כעבור שעתיים. 

זורים קמח על השיש הנקי ושמים את הבצק על הקמח.

לשים ולשים ולשים. מותחים ולשים את הבצק.

עוד חמש דקות לפחות.

ואז…..

עושים צורות מהבצק.

אפשר לעשות צמות (שלוש רצועות שקולעים אותן).

אפשר כדורים גדולים (ככר).

שמים על נייר אפייה בתבנית תנור רגילה.

שמים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.

כדי שיהיה זיגוג יפה מורחים ביצה עם מברשת סיליקון לפני שמכניסים לתנור.

מי שאוהב קרום קשה מאד ישפריץ מים על הקרום עם שפריצר נקי וחדש (להקצות רק לאפייה!!!) כל עשר דקות.

כעבור 40-50 דקות אמור לצאת לכם לחם משגע.

בתאבון!!!

 

 

לחם/עוגת תירס או יציקה צהובה ומשגעת

את התירס הגרוס דק שממנו מכינים פולנטה וממליגה אפשר לצרף למתכונים רבים.

בכל מיקרה תצא תוצאה משביעה וצהובה.

למתכון הבא יבואו אקסטרות פשוטות ומענגות.

 

מה לקנות במכולת בשכונה?

שתי כוסות קמח תירס גרוס (לא קורנפלור).

רבע כוס סוכר

חצי כפית מלח

3 ביצים

 

אנו, אז איך עושים?

בקערה שמים את שתי כוסות הקמח ומוסיפים מים רותחים ובוחשים.

עד שיש עיסה דייסתית.

מכסים בצלחת לעשר דקות.

מוסיפים את הביצים סוכר ומלח.

מערבבים ושים בתבנית ארוכה.

ישר לתנור.

חום בינוני לארבעים דקות.

את התוצר הצהוב והנפלא הזה אוכלים חם עם יוגורט עיזים והרבה  דבש.

 

 

כרובית מפתיעה 

מתכון מנצח לאוהבי כרוביות. אכן תפרחת שמחה וצוהלת.

מטגנים קלות פרחי כרובית  (שלוש כוסות פרחים קצוצים קצוצים) בשמן זית איכותי.

מעבירים לתבנית ומפזרים מעט טימין יבש,  אבקת שום מיובש איכותית מאד, מלח ופלפל. אגוז מוסקט מגורד ימצא את עצמו בבית גם כן.

על הכל שופכים שלוש ביצים גדולות טרופות.

מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות עד שהביצים מתקשות ונהיית לנו סוג של פשטדת חביתה או חביתת פשטידה.

לאכול חם וטרי.

הצעת הגשה:

על צלחת גדולה להניח את חלקי הפשטידה. לקשט בשמן זית איכותי, עלי פטרוזילה, ופלפל ירוק חריף טרי פרוס.

ותזכרו:

מי שאוכל לבד….אוכל יותר!!!!

(מתכון של אלון פאר)

 

כרוב אדום מבושל

היו לנו שלושה כרובים אדומים מיותרים. פרד רצה לבשל אותם. פעם ראשונה שאני מבשל כרוב בצורה כזאת. נקיה, בלי שום תוספות של ירק נוסף. התיבול היה מתקתק ארומטי.

 

אופן ההכנה ומצרכים:
3 כרוב אדום לרצועות דקות.
לבשל בסיר עמוק, על אש קטנה, כאשר מוסיפים 2 כוסות מים ושלוש כפות שמן זית. לא מטגנים!!!
אחרי שהכרוב מתרכך להוסיף:
… 1 כפית קינמון
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כף מלח
1 כף קרי הודי
שליש כוס סילן
1 לימון חתוך לחתיכות קטנות (12-16 חתיכות מלימון גדול).
לתת לזה עוד כמה דקות בישול וזהו.
בתאבון.

המתכון אולתר בהצלחה ע”י אלון פאר

 

עוגיות בריאות
היה צורך במתוק כמובן לאחר הישיבות הארוכות והחשיבה המאומצת בקורס “מהי תודעה?”.
הלכתי לארון החום של המוצרים היבשים וניסיתי להבין מה הולכים לעשות עם כל המוצרים הקיימים.
הנה מה שיצא:
… עוגיות טחינה עם קווקר – מתכון מקורי מיום שישי.
1 קילו שיבולת שועל שבורה
3/4 קילו קמח לבן תופח מאליו
1 קילו טחינה
1 כוס סילן
1/2 כוס סוכר
2 כפות קינמון
לעשות קובבות – עוגיות בגודל של כדור פינג פונג ולהשטיח אותן.
200 מעלות – 20-30 דקות.
בתאבון. יוצאות בערך 80-90 עוגיות.

 

 

 

 

 

 

מתכונים